Assistentiewoningen

Omschrijving

Een assistentiewoning biedt u, als senioren, de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het belangrijkste verschil met uw vroegere “thuis” is dat er permanent professionele medewerkers aanwezig zijn op wie u als bewoner een beroep kunt doen. Zonnesteen wenst met haar assistentiewoningen niet alleen een aangepaste woning en assistentie aan te bieden, maar ook de sluipende vereenzaming bij senioren tegen te gaan door hen te helpen een sociaal netwerk uit te bouwen en te onderhouden.

Capaciteit en erkenning

Zonnesteen telt op de 2e verdieping 18 erkende assistentiewoningen en in de Meesterwoning 5 aangemelde assistentiewoningen.

Een assistentiewoning die erkend is door de Vlaamse overheid biedt de gebruiker een kwaliteitsgarantie. Om een erkenning te krijgen, moeten  assistentiewoningen aan diverse normen voldoen op het vlak van infrastructuur en zorg- en dienstverlening.

Infrastructuur en uitrusting

Alle woningen beschikken over een woonkamer met uitgeruste keuken, een slaapkamer en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. In de meeste gevallen is een aansluiting voor het plaatsen van een wasmachine voorhanden. Vele van onze woningen beschikken over een ruim terras. Elke woning beschikt over een eigen brievenbus en deurbel. De hoofdingangen van de assistentiewoningen zijn omwille van privacy- en veiligheidsoverwegingen enkel toegankelijk voor de bewoners en hun bezoekers. Elke assistentiewoning is voorzien van een handig videofoniesysteem.

Dienstverlening

Wij stellen een aangepaste woning ter beschikking, inclusief alle nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, verwarming, internet, televisie, personenalarm, enz. U mag ook vrij gebruikmaken van de talrijke gemeenschappelijke ruimtes. Bovendien bieden wij u de garantie dat u bij nood dag en nacht een beroep kunt doen op ervaren en goed opgeleide medewerkers. Zo verblijft u in een veilige omgeving waar u snel de eerste zorgen kunt krijgen indien dat nodig zou zijn.

Naast deze basisdienstverlening kunt u tegen betaling ook gebruikmaken van andere diensten. Zo kunt u ’s middags een warme lunch nemen in het Grand Café en kunt u ook aansluiten bij de diverse activiteiten. Neem zeker een kijkje in ons aanbod aan facultatieve diensten!

Privacy en veiligheid

Zonnesteen investeert veel in de veiligheid van haar bewoners. De ingangen van de assistentiewoningen zijn enkel toegankelijk voor de bewoners van de assistentiewoningen en voor de bezoekers die zij toelaten. Een videofoon aan iedere ingang zal te allen tijde de mogelijkheid bieden om iedere bezoeker te kunnen identificeren.

Overstap naar het woonzorgcentrum

Wanneer uw zorgbehoefte stijgt en een opname in het woonzorgcentrum noodzakelijk wordt, dan krijgt u als bewoner van de assistentiewoningen voorrang bij het toewijzen van een kamer in het woonzorgcentrum.

Enkele foto’s van onze assistentiewoningen vindt u in ons fotoalbum.