Welkom

Welkom bij Zonnesteen.

Woonzorgcentrum Zonnesteen is prachtig gelegen in het centrum van de gemeente Zemst in de waardevolle private tuin van Hof De Maeyer. Het gemeentehuis en de kerk van Zemst liggen nauwelijks 200 meter verderop. De naam Zonnesteen verwijst naar de gelijknamige steen waaraan enkele belangrijke kwaliteiten worden toegedicht. Zo zou hij het gemoed zonnig en opgewekt maken en staat hij ook bekend als een goede beschermer.

Ouder worden betekent stukje bij beetje meer nood hebben aan zorg. Natuurlijk wil iedereen liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven leven, en dit bij voorkeur in de eigen woning. Maar er komt een dag dat hulp méér dan wenselijk wordt. Dan kan Zonnesteen uw nieuwe thuis worden, waar warmte, welzijn en goede zorgen uw leven kleur geven. Deze elementen zijn terug te vinden in ons logo. Het symboliseert een “veilige thuis”, waar u comfortabel en sereen van uw oude dag kunt genieten.

Zonnesteen biedt u de keuze uit een gevarieerd scala aan woon-, zorg- en begeleidingsformules:

  • Onze assistentiewoningen zijn allicht de beste optie indien u nog zelfstandig kunt leven, maar toch het comfort van permanente bereikbaarheid, een veilige woonomgeving en andere diensten op prijs stelt.
  • Ons woonzorgcentrum daarentegen is aangewezen wanneer meer zorg nodig is.
  • Voor een tijdelijk verblijf met professionele zorgomkadering is ons centrum voor kortverblijf dan weer de meest voor de hand liggende oplossing.

Residentie Zonnesteen is een initiatief van de groep Anima Care.