Infrastructuur

Architectuur

Zonnesteen is een eigentijds gebouw met een verrassende en tijdloze architectuur. Het is een referentie op het gebied van vooruitstrevende woonzorginfrastructuur. Zonnesteen bestaat uit twee aaneengesloten gebouwen. De nieuwbouw heeft vier bouwlagen, de Meesterwoning telt drie bouwlagen.

Het woonzorgcentrum en het centrum voor kortverblijf bevinden zich in de nieuwbouw op de gelijkvloerse en de 1e verdieping. Samen tellen ze 93 woongelegenheden. Elke verdieping heeft een eigen zorginfrastructuur en is opgedeeld in twee aparte leefgroepen met eigen eet-, leef- en zitruimtes. Zo kunnen de bewoners gemakkelijk contacten leggen met medebewoners.

Bewoners met dementie verblijven bij voorkeur op het gelijkvloers, waar we hen met de beste zorgen omringen en hun veilig toegang geven tot het glazen atrium en de aangepaste tuin. Naast de hoofdingang vindt u op het gelijkvloers ook het onthaal, het secretariaat en de directie. Het Grand Café biedt bewoners en bezoekers de gelegenheid om “uit” te gaan zonder buiten te gaan.

Op de tweede verdieping bevinden zich 18 luxueuze assistentiewoningen. De overige 5 assistentiewoningen bevinden zich in de stijlvol gerenoveerde Meesterwoning. Bijna elke assistentiewoning is anders. Er zijn er zowel met één als met twee slaapkamers, er zijn er met of zonder terras, en elke woning heeft een ander uitzicht. Voor iedereen is er wel een woning die het best beantwoordt aan het individuele eisenpakket.

Het kapsalon, het kinesitherapielokaal, het animatielokaal en enkele polyvalente lokalen bevinden zich deels ondergronds. De keuken, de personeelsruimtes, de opslagruimtes en de technische lokalen vullen verder het ondergrondse deel van Zonnesteen aan.

De prachtig ingerichte tuin en zijn aangename terrassen geven extra charme aan het gebouw.

Inrichting

Praktisch en aangenaam zorgmeubilair, warm aangeklede kamers, creatief ontworpen en rustgevende ruimtes… Voor de aankleding en inrichting van de kamers en leefruimtes werden duurzame kwaliteitsmaterialen gebruikt.

Alles werd in het werk gesteld om een zo sterk mogelijk thuisgevoel te creëren. Bijna elke ruimte straalt iets unieks uit, of het nu het gastvrije Grand Café is, de vele gezellige leeshoekjes of de pittig ingerichte wellnessruimte. Ontdek zelf de luxe, de huiselijkheid en het comfort van Zonnesteen.

Wenst u alvast een blik achter de schermen te werpen? Blader dan zeker even in ons fotoalbum.